Pau Sandaran

Pau Sandaran

Pau Sandaran

El cavaller i els músics

Companyia Pep C i duet de tenora i piano

Pep C / Companyia teatral          http://www.pepc.eu

Actualitza la cultura popular.
Recupera les velles essències. Festiu contemporani. Des de 1996,
redescobreix i divulga la saviesa popular.

Espectacle viu de música i teatre.

Tradició oral amb proposta musical d’altíssim nivell. D’arrel, fresc i lúdic.

Aquesta proposta escènica, dirigida per en Pep Castells, combina llegendes populars de la mediterrània gairebé inèdites i plenes de saviesa popular, amb músiques músiques originals per a tenora i piano de Pau Sandaran.

Llegendes:

-L’espasa d’en Vilardell:

Magnífica llegenda de l’espasa de virtut “Vilardell” que vindria a ser la “Excalibur” catalana. Aquesta espasa està documentada i avui dia es troba en un museu de Paris.

-Marcús:

Deliciosa llegenda típica de l’arc mediterrani, carregada de l’essència de la saviesa popular.

-Senyora de Quermençó:

LLegenda del castell de Quermençó (alt Empordà) amb una trama que es repeteix en diferents llegendes populars de la Mediterrània.

-Cavaller d’Espinzella:

Llegenda recollida per Joan Amades d’aquest personatge de Viladrau.

Música:

-La Senyora de Quermençó, Marcus. Cançons de Pep Castells amb arranjaments de Pau Sandaran

-Cinc danses de Pau Sandaran

Pep Castells: Titellaire, comediant, autor, actor, director i músic.

“ … Pep Castells proposa sorprenents jocs estètics de una senzillesa impactant, amb alts continguts de saviesa popular. …”.

Pau Sandaran: pianista i compositor.

Master of arts de composició i Bachelor of arts de composició de jazz de la Universitat de Viena.

Actualment és professor de llenguatge, piano i harmonia moderna al Conservatori Municipal de Vilanova i la Geltrú.

Li han estrenat obres per a big band al Musikverein, al Birdland de Viena i a Eisenstadt (Haydn Saal).

Al maig del 2008, Murtra Ensemble estrena la seva obra per a orquestra “Choro pra Frida” a l’auditori de Santa Coloma de Gramenet i al teatre Zorrilla de Badalona.

Al juny, al prestigiós teatre Corral de Comedias de Alcalá de Henares, li estrenen la música composta per a l’obra de teatre “El cavaller i els músics”.

Al juliol del 2010 treballa com a mestre assistent musical (sobretítols) al Gran Teatre del Liceu, i al juliol del 2011, també al Liceu, fa d’assessor musical d’àudio.

Jordi Paulí : tenora

Ha estat director de la “Cobla Bisbal Jove” de La Bisbal d’Empordà i de la“Cobla Maricel” de Sitges.

És un dels compositors de sardanes més interpretats, amb una vuitantena d’obres entre les quals destaquen: Mariona (premi accèsit “Sardana de l ́any 2008”), Glòria, Joves lleons, Marta, El rei de casa, Joves dansaires, Amics del refugi, Pau per Bòsnia, Euterpe, Fòrum a Banyoles (premi federació “Sardana de l ́any 2004”), Blanca espurna, Sardanes a l ́ONCE (premi de la crítica “Sardana de l ́any 2011”) i L’aplec de Cubelles (premi popular “Sardana de l ́any 2012”).

Destaca el seu recent projecte anomenat JAZZING amb el qual combina formacions de jazz en diferents formats: duet, trio, quartet i quintet.

Forma part de l’equip del programa “Sardanes en blau” del Canal Blau de Vilanova i la Geltrú on hi col.labora en dos programes setmanals.

Tot i que posseeix els títols Superiors de Saxo i Tenora-Tible, sempre ha manifestat gran interés per la música moderna, havent compaginat les dues vessants (clàssica i moderna) en la seva carrera musical.

 

Cinc danses:

 

La gènesi daquestes cinc danses té un llarg recorregut. Sinicia el 2006 com un exercici de composició durant els meus estudis al Conservatori de Viena: havia descriure una peça per a quintet de vent.

Més endavant, quan en Pep Castells em va encarregar la música per a la seva obra teatral El cavaller i els músics, un espectacle d’arrel  mediterrània on s’expliquen llegendes gairebé inèdites i plenes de saviesa popular, vaig buscar una sonoritat que suggerís el món medieval. El quintet de vent, amb la seva riquesa tímbrica, em va semblar el més idoni per aconseguir l’atmosfera desitjada. D’altra banda, els aires mediterranis de la música popular catalana que impregnen les Cinc danses acaben de conformar l’esperit de l’obra, que es va estrenar al Corral de Comedias d’Alcalá de Henares i a Almagro el juny del 2008.

Així, tot i que la versió original és per a quintet de vent, he fet altres versions d’aquestes Cinc
danses amb formacions adequades per transmetre l’esperit popular i ballable que demana l’obra. Són versions per a tenora i piano i piano a quatre mans.

 

1r moviment el Cinc danses

2n moviment el Cinc danses

3r moviment el Cinc danses

4rt moviment el Cinc danses

5è moviment el Cinc danses

 

Jordi Pauli, tenora

Pau Sandaran, piano

Enregistrament i edició, Solfa Recordings

Enregistrat a l’auditori Eduard Toldrà Vilanova i la geltrú

Contacte