CATÀNIA

catania1

És un grup de cambra format per Gemma Abrié (veu), Pau Sandaran (piano, composició i arranjaments), Bernat Bofarull (violí i viola) i Igor Cortadellas (oboè i corn anglès)
Aquesta formació alterna composicions pròpies amb arranjaments originals de cançons populars catalanes i de composicions d’autors catalans (Joan Manuel Serrat i Joan Albert Amargós).
El resultat és una música mediterrània en català, popular quant a repertori però rica i elaborada pel que fa a arranjaments i textures, feta amb la sinceritat i el sentiment necessaris per arribar a qualsevol tipus de públic, vingui d’on vingui.

MÚSICA


GetInline-3
BIOGRAFIES

GEMMA ABRIÉ

«Amb una trajectòria d’11 anys dalt dels escenaris com a vocalista de nombroses formacions de jazz, gospel i soul d’arreu d’Espanya i França, la barcelonina Gemma Abrié és una de les joves cantants de jazz catalanes amb més projecció. Ho avalen la seva joventut i el seu talent, la seva experiència professional, i també la seva formació a l’ESMuC de Barcelona i el CNR de París, ciutat on ha residit el darrer any.
Ha actuat en nombroses sales i festivals d’arreu de Catalunya i de l’Estat espanyol, i a l’estranger s’ha produït en diverses ocasions a França, Alemanya i Holanda. Ja fos com a cantant solista o com a corista, des dels 17 anys ha pogut col·laborar amb una llarga llista de músics que abarquen àmbits ben diferents, des del terreny del jazz fins al gospel, passant pel pop-rock, la música jamaicana o el soul. Dotada d’una veu gruixuda, alhora que càlida i rica en matisos, el seu estil ha partit sempre de les músiques d’arrel afroamericana, tot i que en els últims anys ha descobert la seva atracció cap a sonoritats més mediterrànies, fet que l’està portant a forjar-se un estil més genuí i més proper a la cultura en la que ha nascut. En els seus projectes més recents s’inclouen Gemma Abrié Swingtet, Wondering… i Catània Quartet.»

Bernat8

BERNAT BOFARULL

Viola. Va iniciar els estudis de violí amb Jordi Cervelló al Conservatori Professional de Música de Badalona i posteriorment amb Agustín León Ara al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Continua els estudis a Holanda amb la professora Emmy Verhey, i obté el títol d’Intèrpret de Violí a la Hogeshool voor de Kunsten, a Utrecht. Ha estat col·laborador habitual a les orquestres de cambra del Teatre Lliure, Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Ciudad de Granada, ·CN 216, Ràdio Kamerorkest i Camerata Antonio Lucio. Ha enregistrat per a Discmedi, Harmonia Mundi, Columna Música, Catalunya Música i RNE. Actualment és professor de violí, viola i música de cambra a l’Escola Municipal Can Roig i Torres de Santa Coloma de Gramenet i dirigeix el Conjunt Instrumental de la ciutat. Cal destacar la seva activitat amb el Murtra Ensemble, el Quartet Glinka BCN i la Companyia de Titelles Etcètera. Toca amb una viola construïda pel luthier David Bagué.

PAU SANDARAN

Pianista i compositor. Master of arts de composició i Bachelor of arts de composició de jazz de la Universitat de Viena. Actualment és cap d’estudis i professor de llenguatge, piano i harmonia moderna al Conservatori Municipal de Vilanova i la Geltrú.
També forma part del Goiaba Quartet, amb un repertori de música brasilera i de temes propis inspirats en aquest estil, i del Catània Quartet, que presenta un repertori amb arranjaments de música popular catalana i temes originals.
Li han estrenat obres per a big band al Musikverein, al Birdland de Viena i a Eisenstadt (Haydn Saal). Al maig del 2008, Murtra Ensemble estrena la seva obra per a orquestra “Choro pra Frida” a l’auditori de Santa Coloma de Gramenet i al teatre Zorrilla de Badalona.
Al juny, al prestigiós teatre Corral de Comedias de Alcalá de Henares, li estrenen la música composta per a l’obra de teatre “El cavaller i els músics de Palau”. Al juliol del 2010 treballa com a mestre assistent musical (sobretítols) al Gran Teatre del Liceu, i al juliol del 2011, també al Liceu, fa d’assessor musical d’àudio.

detalles armadura-253

IGOR CORTADELLAS

Nascut a Barcelona, comença elsestudis d’oboè amb Philip Vallet al Conservatori de Badalona, on obté el Premi d’Honor. Amplia la seva formació a Granada amb Eduardo Martínez i al Conservatori de Zuric amb Thomas Indermühle, on obté el diploma de postgrau KONZERTDIPLOM.
Ha col·laborat regularment amb l’Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Ciudad de Oviedo, la Neues Zürcher Orchester, BCN 216, Orquestra Nacional d’Andorra, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, etc.
És membre fundador del “Murtra Ensemble”.
Cal destacar la seva relació amb la companyia de titelles ETCÈTERA i la seva activitat docent al Conservatori Municipal de Vilanova i la Geltrú i a l’Institut Escola d’ensenyaments integrats Oriol Martorell.
Combina l’activitat de músic amb la de realitzador i guionista. Ha realizat dos documetals i un master de vídeo digital a la Universitat Pompeu Fabra.

CONCERTS